Taxateur onroerend goed

Op het gebied van bedrijfsmatig en commercieel vastgoed kunnen we je, met behulp van een externe taxateur, taxatie dienstverlening aanbieden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een regionaal en nationaal netwerk dat is opgebouwd in de afgelopen 30 jaar. Het taxeren van jouw onroerend goed kan ten behoeve van financieringsdoeleinden, fiscale doeleinden of aan- of verkoopbeslissing. De taxateur is lid van de NRVT (Nederlandse Register Vastgoed Taxateurs), de REV (Recognised European Valuer) en TMI (Taxatie Management Instituut).

Bedrijfstaxatie

Bij de aankoop of verkoop van een bedrijfspand is het nodig om de waarde van het pand te laten vaststellen. Een bedrijfstaxatie zorgt ervoor dat je een bedrijfspand voor de juiste prijs koop of verkoopt. Ook bij de huur of verhuur van een bedrijfspand is een taxatie nodig om te checken of de hoogte van de huurprijs goed is. Het taxatierapport moet voldoen aan alle wettelijke eisen en de voorwaardes die de financier of bank stelt.

Woning taxatie

Als je een woning koopt of verkoopt moet je het huis laten taxeren door een gecertificeerd taxateur. De taxateur bepaalt de marktwaarde van de woning zoals deze past in de woningmarkt van je regio. Een taxatie is anders dan een waardebepaling. Voor een hypotheekaanvraag overleg je een taxatierapport met de hypotheekverstrekker. Dat heb je nodig voor het verkrijgen van financiering. Hieraan zijn taxatiekosten verbonden. ROYWORKS werkt met een ervaren taxateur die dit allemaal voor je kan regelen.

Wil je een afspraak maken met een taxateur? Laat het ons weten. We brengen je graag in contact.