Slim investeren in vastgoed: het belang van uitbesteding en belastingvoordeel

Dat de overheid zich steeds meer bemoeit met investeren in vastgoed in 2023 mag duidelijk zijn. De minister van Huisvesting heeft aangegeven dat er strengere regels moeten komen voor beleggers die huizen kopen om te verhuren. Een van die maatregelen is het verhogen van de overdrachtsbelasting voor een tweede woning van 8% naar 10,4%. Deze maatregelen hebben geleid tot veel discussie. Hoewel begrijpelijk is dat de overheid de markt in balans wil houden en de huizenmarkt toegankelijk wil houden voor iedereen, kan het verminderen van het rendement door belastingen een zorg zijn voor vastgoedinvesteerders.

Een manier om het rendement te behouden en belastingen te verlagen, is door het uitbesteden van vastgoedbeheer. Hierdoor voorkom je dat je inkomsten uit vastgoed in box 3 terechtkomen, waar hogere belastingen gelden. Door het beheer uit te besteden aan een vastgoedbeheerder zoals Royworks, kun je aanzienlijk minder belasting betalen over de huurinkomsten, aangezien dit in box 3 valt. De belastingdienst kan de geïnde huur dan zien als inkomsten uit werkzaamheden, dit valt altijd onder box 1. Besteedt de administratie, huurovereenkomsten, advertenties, betalingen of inspecties uit aan een vastgoedbeheerder, zodat je niet tot nauwelijks werkzaamheden voor het inkomen verricht.

Bij Royworks nemen we graag het beheer van je vastgoedportefeuille over en ontzorgen we je in alle administratieve, financiële, commerciële en technische werkzaamheden. Hierdoor kun je je bezighouden met andere belangrijke zaken. Als belegger krijg je toegang tot een persoonlijke pagina waar relevante gegevens inzichtelijk zijn, zoals betaalde huren, huurovereenkomsten en kosten van servicepartijen. Ook de huurders hebben toegang tot bepaalde informatie en kunnen storingen e.d. melden via een app op hun telefoon. Naast deze tools vinden we persoonlijk contact nog altijd het belangrijkste om een lange samenwerking te kunnen waarborgen. We bewaken je portefeuille, lossen eventuele problemen met huurders voor je op en helpen leegstand te voorkomen. Daarnaast adviseren we je graag over mogelijkheden voor uitbreiding en verduurzaming van je vastgoedportefeuille.

Kortom, Royworks biedt een complete oplossing voor het beheer van je gehele vastgoedportefeuille met een optimaal rendement en behoudt van je belastingvoordeel. Ook benieuwd wat wij voor jouw vastgoedportefeuille kunnen betekenen? We nodigen je uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Bel of mail ons voor het inplannen van een afspraak.