Voorgevel nieuw.jpg
Voorgevel nieuw.jpg

Te koop: Overstraat 14, 6151 CN Munstergeleen

€ 250.000,- k.k.
Type object Woonhuis, eengezinswoning, tussenwoning
Woonoppervlakte 101 m²
Perceeloppervlakte 475 m²
Aanvaarding In overleg

Beschrijving

Midden in de dorpskern van Munstergeleen gelegen woon-werkpand met uitgebreide gebruiksmogelijkheden. Dit karakteristieke voormalige cafépand is zeer ruim en is gelegen op een zichtlocatie in een geliefde woonomgeving met de mogelijkheid om het als geheel te gaan bewonen of op te splitsen in twee wooneenheden.

Souterrain:
Kelder bestaande uit twee gedeeltes.

Begane grond:
Overdekte entree. Cafégedeelte met tegelvloer, toiletgroep en kegelbaan. Hal met toegang tot de patiotuin.
Inpandige garage/opslagruimte met dubbele houten toegangspoort. Privégedeelte bestaande uit leefkeuken met en woonkamer. De begane grond is circa 370 m2 groot.
Vanuit de woonkamer heeft men via een binnenplaats toegang tot een extra opslagruimte (circa 35 m2).

Eerste verdieping:
Overloop. Slaapkamer 1 (7,37/4,69 x 4,56 m | = voormalige woonkamer) met berging/inloopkast. Slaapkamer 2 (4,59 x 2,85 m) . Via slaapkamer 2 bereikbare, geheel betegelde badkamer (2,93 x 2,00 m) met douchecabine, wastafel, toilet en wasmachine-aansluiting.

Tweede verdieping (1,98 m hoog):
Via vaste trap bereikbare ruime hobbyzolder.

Tuin:
Geheel beklinkerde patiotuin met vrije toegang achterom.
Binnenplaats.

Bijzonderheden:
Dit zeer ruime pand heeft legio gebruiksmogelijkheden. De totale gebruiksoppervlakte wonen bedraagt 101 m2. De overige inpandige gebruiksoppervlakte bedraagt circa 350 m2.
Er geldt een 'Horeca' bestemming voor dit object.
De eigenaar heeft onlangs bij de gemeente Sittard-Geleen een principe verzoek ingediend voor het wijzigen van de horecabestemming naar wonen zijnde twee zelfstandige appartementen. De gemeente zal medewerking verlenen aan het afwijken van het gebruik van horeca naar wonen en de Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit (ARK) heeft geoordeeld dat het ontwerp voldoet aan de redelijke eisen van welstand.
Indien men de bestemming daadwerkelijk wenst te wijzigen, dient er een officiële omgevingsvergunning te worden aangevraagd.

Kenmerken:
In woonwijk
In centrum
Nabij winkels

Voorzieningen
Houten kozijnen
Enkele beglazing (grotendeels)
Patiotuin

Verkoopinformatie:
Deze verkoopinformatie is met de grootste zorg samengesteld. Er kunnen echter geen rechten aan worden ontleend. Verkoper en verkopend makelaar kunnen niet aansprakelijk worden gehouden voor eventuele onjuistheden. De eventuele plattegronden en vermelde maten en oppervlaktes zijn indicatief. Wij adviseren om informatie die voor u van wezenlijk belang is te (laten) controleren.

Bouwkundige keuring:
Een koper heeft een onderzoeksplicht en is gerechtigd om voor eigen rekening een bouwkundige keuring te laten verrichten en/of adviseurs te raadplegen teneinde een goed inzicht te krijgen over de staat, het gebruik en eventuele andere aspecten van de onroerende zaak.

Schriftelijkheidsvereiste:
Een koopovereenkomst met betrekking tot deze onroerende zaak komt eerst tot stand zodra verkoper en koper de koopovereenkomst ondertekend hebben. Tot het tijdstip van ondertekening door beide partijen, zullen partijen jegens elkaar geen verplichtingen hebben.

Bankgarantie of waarborgsom:
Koper dient binnen één week na het onvoorwaardelijk worden van de koopovereenkomst een bankgarantie te stellen of een waarborgsom te voldoen bij de desbetreffende notaris. De waarborgsom of bankgarantie bedraagt 10% van de koopsom.

Overdrachtsbelasting:
Bij de eigendomsoverdracht van een registergoed is de koper overdrachtsbelasting verschuldigd. Deze overdrachtsbelasting maakt onderdeel uit van de zogenaamde "kosten koper" (k.k.). Het overdrachtsbelastingtarief is 2%, 10,4% of - in sommige gevallen - een combinatie van beide tarieven.
Indien u een bestaande woning koopt die u voor langere tijd zelf gaat bewonen kunt u – onder bepaalde voorwaarden – de zogenaamde “startersvrijstelling” voor de overdrachtsbelasting krijgen.
Kijk voor meer informatie over overdrachtsbelasting en de verschillende tarieven op: belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/woning/overdrachtsbelasting/overdrachtsbelasting

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer 3
Vraagprijs € 250.000,- k.k.
Aanvaarding In overleg
Aangeboden sinds Dinsdag 30 november 2021
Laatste wijziging Vrijdag 16 februari 2024
Bouw
Type object Woonhuis, eengezinswoning, tussenwoning
Soort bouw Bestaande bouw
Bouwperiode 1820
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 475 m²
Woonoppervlakte 101 m²
Inhoud 1.600 m³
Oppervlakte overige inpandige ruimten 350 m²
Indeling
Aantal bouwlagen 3 (en 1 kelder)
Aantal kamers 3 (waarvan 2 slaapkamers)
Aantal badkamers 1 (en 1 apart toilet)
Tuin
Type Patio
Hoofdtuin Ja
Heeft een achterom Ja
Uitrusting
Badkamervoorzieningen Douche
Toilet
Wastafel
Tuin aanwezig Ja
Heeft een garage Ja
Kadastrale gegevens
Munstergeleen C 2266 Munstergeleen C 2266
Perceeloppervlakte 475 m²
Omvang Geheel perceel
Eigendomsituatie Eigen grond

Brochure(s) en overige bijlagen

Kaart

Sluiten

Recent bekeken